Intressen i kubik

Intressen i kubik

Visst är det roligt med intressen. Det finns ju så många att välja på, något för alla. Det kan vara att man samlar på penslar, eller älskar att odla. Eller så är det kokbokssamlingen som är det viktiga.

ordning.jpg

Vad än man har för intresse, så vill man ju så gärna låta det synas. Men på ett fint sätt, så att det faktiskt tillför hemmet något. Allt måste ju inte synas heller. I alla fall inte samtidigt.

Det kan ju också vara så att ditt intresse förvandlas till ett jobb. Så var det för mig. Inredning blev mitt företag och mitt liv. Jag arbetar väldigt mycket hemifrån nu & det ställer krav på att jag faktiskt får den ro jag behöver för att jobba bra, för att jag ska trivas i mitt kontor därhemma.  Kontor är för mig, ett oerhört tråkigt ord, jag förknippar det mest med styva kavajer, och pappershögar med konstiga siffror på. Mitt rum kallar jag kreativt kontor, det känns mer rätt och mer jag. Jag har t.o.m. satt en sådan skylt på dörren dit.

notebook-.jpg

Jag har alltid älskat inredning, men för mig är det så mycket mer än bara yta. Det påverkar mig, det sätter mig i rätt riktning, det ger mig glädje! Om jag har det så som jag vill, förstås. Då kan jag utföra storverk i mitt jobb!

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

 

Hur går det?

Hur går det?

Att vara entreprenör är både kul och spännande, men också krävande och väldigt, väldigt utvecklande. Jag älskar att driva företag.

Men en sak som jag är innerligt trött på är frågan: Hur går det? Då har jag märkt att det folk vill veta är oftast: tjänar du mycket pengar? Alltså pengar = bra! Det finns ju 100 andra sätt som det kan gå bra på. Men det är folk inte lika intresserade av. Man kan må bra. Man kan vara grym på att nätverka. Man kan göra superofferter. Man har effektiviserat någon del av utförandet. Man har lärt sig att förhandla. Man har utvecklat en betalningsmodell som fungerar. Man paketerar numera sina tjänster. Man accepterar berg- och dalbanan, och lärt sig att njuta av den resan. Man utsätter sig för saker som man aldrig trodde att man skulle klara av. Lite direktsänd radio, jajamensan. Pod? Japp! Föreläsning 2 kvällar i rad, såklart!

I början när vi hade startat så kände jag mig skyldig att ”rapportera” över allt vi gjort när jag fick frågan: går det bra? Men sedan märkte jag att de bara undrade om vår ekonomi. Så numera svarar jag oftast:

Går det bra? Ja, det går djävligt bra! 

Vad känner du när du läser det här? 

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Coacha

Men det är ju så att man kan skratta sig till ett baklängesfall i soffan. Får man ha så här roligt på jobbet?

Idag coachade vi en kvinna som hade problem med hemmakontoret. Det var svårt för henne att känna att hon trivdes där. Och trivsel är ju viktigt! Utan trivsel, blir inget gjort. Det finns risk att man väljer att sitta på en annan plats. Och då fyller ju hemmakontoret inte sin roll.

Vi förstod vad hon kämpade med, och kunde ge henne de verktyg hon behövde för att lösa sina inredningsproblem. Och det är så givande och roligt att få hjälpa till med det här!

kreativ plats.jpg

Om du driver företag och jobbar hemifrån, så kan det vara bra att klura lite på vilket slags kontor/arbetsplats som passar ens arbetssätt och livsstil. Att lägga lite tankekraft och tid på det här lönar sig i slutändan. Då man har en plats där man kan koncentrera sig och faktiskt få saker gjorda. Det ger de möjligheter man behöver för att driva sitt företag framåt till stordåd!

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Vi tar friheten i hand!

Så här kan det också vara. Vi har provat att hyra flera olika kontorsplatser i Umeå. Det har varit charmiga kvarter med äldre vackra hus omkring oss, det har varit med härliga kollegor bredvid som också drev egna företag,  & på platser så lugna och vackra, äldre stil, stora fönster, lugn och ro, närhet till allt. Ja, ni förstår ju. Flera olika platser som alla kändes magiska på sitt sätt.

Men det var något som gnagde. Ända sedan vi startade företaget 2014, så hade ordet FRIHET seglat runt omkring oss, gjort små loopar, ropat på oss, lockat och velat oss något. Vi visste att det var ordet för oss, men inte hur vi skulle hantera det på bästa sätt...

  Ordet frihet ger mig rysningar!

Ordet frihet ger mig rysningar!

En dag så gjorde vi det. Vi förstod vad friheten ville oss just nu. Vi flyttade vår arbetsplats från en fysisk plats, ut i livet. Varhelst vi finns för stunden, så är vårt jobb där. Rakt fram för näsan! Och det känns så rätt! Det sparar en hel massa tid och kraft att vi inte behöver förflytta oss varje dag till en arbetsplats. Ibland jobbar vi hemma och ibland från någon hotellobby, eller ett café. Eller utomhus, från naturen!

kontor.jpg

Det här har ju såklart väckt reaktioner. Folk som undrar hur det går att jobba nu då?

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Fridfullt hemmakontor

Comment

Fridfullt hemmakontor

Mm.. jag vet vad du tänker.. finns det ens?

Johodå. Men det kräver en stor smula ansträngning och planering för att komma dit. Det funkar liksom inte att bara slå ner baken och jobba. Åtminstone inte om man ska ha ett långsiktigt tänk på det ställe där man ska jobba många timmar & dessutom kunna jobba effektivt & smart. 

workspace-766045_1280.jpg

Jag har som egen företagare lärt mig sjukt mycket om att vara rädd om timmarna, då tiden är knapp och ju mer tidseffektivt du kan tänka, ju mer pengar kan du tjäna i ditt företag. Har du som jag ett hemmakontor, så vet du att det alltid är massor av grejer och saker som ska förvaras. Ja, förvaring är en stor nyckel till fridfullhet. Jag brukar alltid ha som tanke att ca 80 % i ett kontor ska ha dold förvaring. På så vis blir hela rummet mer harmoniskt för ögat att vila på. 

Namnlös design (22).png

Trixet är också att ordna med rätt sorts förvaring. Och här krävs det lite grundjobb och efterforskning för att få till det. Men gör man jobbet, lovar jag att det finns både tid och pengar att tjäna! Tid, så du kan fokusera på annat! Till att ha semester till exempel!

Ibland behövs frigörande av tid för att du ens ska kunna känna in och reflektera vad just du behöver och vad som funkar för dig. Kanske är det nu under sommaren du ska börja tänka och planera hur du vill ha det på ditt hemmakontor egentligen? Hur vill du ha det? 

/Joanna

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

shore-2822060__480.jpg

Comment