Att möta en fyrklöver

Att möta en fyrklöver

Jag har växt upp med en pappa som drev eget företag, min farfar och farmor gjorde det också. Jag har alltid varit sugen på det själv, men inte riktigt vågat ta steget. Inte förrän jag träffade min kollega Joanna under utbildningen till certifierade inredare. Våra tankar kring företagande och hur vi ville driva ett företag stämde så bra överens! Det va ba å kör! Inte varje dag man möter en fyrklöver!

Ulrika

LefvaDesign-8.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Sätt tonen!

Sätt tonen!

Om du har en hall som är liten och trång, och näst intill omöjlig att hålla luftig. Då finns det ett knep.

Skapa en fin fokuspunkt längre in i hallen, eller längre in i huset, som du och dina gäster kan lägga ögonen på. Det kan vara en fin blomma, en tavla eller något helt annat. Något som gör dig på bra humör och som ”sätter tonen” för vilken känsla du vill ha därhemma. Då tar du fokus från röran närmast, och eftersom hallen är så liten så har du i ett huj kommit längre in i huset och får du syn på det där fina istället.  

Hemma hos mig har vi en plats på en ärvd spegelbyrå, där inget som inte är vackert får finnas. Där finns just nu en bukett på en virkad duk, ett ljus och en liten prydnad. Den här platsen fungerar som en display som ändras efter årstid. Ett ställe att pynta upp. Kanske kan du ha barnens pyssel där under en tid, eller en vacker ängsbukett, eller de allra finaste tomtarna?

Många hur har ju en knutpunkt, ett ställe som leder vidare till andra rum, till trappan och så vidare. Det är ett perfekt ställe att ha som fokuspunkt. Då ser du den platsen många gånger under dagen, när du rör dig från rum till rum.

Ulrika

vas2.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Så glad så att jag gråter

Så glad så att jag gråter

Jag är en sådan som gillar glädjen i det lilla. Kan bli så strålande glad över att solen skiner. En vacker sång. God mat. En kram av mina barn. Så glad så att jag gråter. Jag blir lätt väldigt känslosam. Jag är sådan, helt enkelt.

Ibland frågar mina barn vad jag önskar mig, vad jag vill köpa?  Och faktum är att jag har svårt att svara på frågan. Jag önskar mig mer upplevelser, mer goda samtal, mer förverkligande av idéer, mer personlig utveckling & ännu mer frihet. Inte mer saker att stapla upp i hyllan, förvara i förrådet, att ta hand om och vårda.

Alla de där sakerna som du köper kräver en hel massa saker från dig. De ska organiseras, dammas, förvaras, underhållas och användas. Förutom att de kostar en hel massa pengar i inköp.

Om det är någonting jag försöker lära mina barn, så är det att man kan låna av varandra, gå ihop och äga tillsammans, tänka igenom vad man verkligen behöver & köpa färre prylar.

Ulrika

 

sol-.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Jobba hemma - med vad?

Comment

Jobba hemma - med vad?

Är du som jag som älskar att jobba hemifrån och verkligen har ynnesten kan kunna göra det? Kanske inte alla dagar, men ibland i alla fall. Kan man sitta hemma och jobba med vad som helst? Nja, kanske inte alla jobb går att applicera i hemmet. Men det jag vet är i alla fall att vi blir fler och fler. Fler typer av jobb kommer i framtiden att kunna utföras hemifrån. Oavsett om du sitter hemma och målar, jobbar med siffror eller paketerar varor, är det viktigt att du trivs där du sitter & att det funkar med ditt jobb.

woman-2245729__480.jpg

Varje gång jag sitter hemma, får jag en sån där hjärtegropskänlsa av frihet! När jag jobbar hemma är det ju såklart mest vid datorn jag sitter, skapar, producerar och skriver. En del teknisk utrustning behöver jag också, för att kunna jobba med vissa saker på distans. Mitt kontor i vårat hus ska därför genomgå en liten transformation för att passa det jag ska göra i mitt företag. Mycket är fortfarande på idéstadiet & hur snabbt saker kommer göras får vi se.

Jag tänker att det ska passa ihop, företaget, rummet och jag. Vad jag gör i mitt företag kommer ju prägla rummet, så bäst är att tänka igenom före, så det inte missmatchar..

/Joanna

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Logga ut?

Comment

Logga ut?

För mig har det varit bra att ha en dörr att stänga till när jag arbetar hemma. Jag stänger den inte så ofta inifrån, men om jag gör det så markerar jag till de andra i familjen att jag verkligen måste lämnas ifred. Jag tänker att det är bra att både för sig själv, men också för andra att på något sätt markera att här jobbas det. Men som oftast är jag förtjust i att vara tillgänglig, med ögonkontakt till de som passerar mitt rum, eller ett hej och några ord till mina barn efter skolan.

kontor.jpg

Det ger mig en värdefull mix av arbete och familj. Jag har inga som helst problem med att gå ifrån en stund mitt på dagen och sätta igång en tvätt, eller vattna blommor. Det ger mig en naturlig paus. Annars är det lätt att man sitter och krampaktigt jobbar på. Glömmer lunch och att sträcka på sig. Eftersom jag har hund, så blir det en promenad mitt på dagen också. Frisk luft och rörelse. En fin kombo. Jag har tid och möjlighet att se de små detaljerna i vardagen. Som en fin blomma.

blomma.jpg

Jag fullkomligt älskar att arbeta hemifrån. Med vovven vid fötterna och fikapaus med nybryggt riktigt kaffe som inte är från någon ”mirakelmaskin” med de 100 valen, men som ändå bara spottar ut några små droppar av något fränt brunt.

kaffe.jpg

Det är ju lätt som entreprenör att arbeta lite för mycket, speciellt när arbetsplatsen är så lättillgänglig. Man kan behöva skärma av och logga ut från sitt jobb, för att faktiskt vara ledig och umgås med sin familj. Och hur gör du det?

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment