4 Comments

Vad är trivsel?

Perfekt yta?

Jag hoppas och tror att ”skitnödigheten” som hållit de flesta av svenskar i sitt grepp när det gäller inredning är på väg att svänga.

Vad jag menar är att den perfekta ytan måste luckras upp. Alla måsten och borden, och alla tankar på att hela tiden jaga det senaste. Att inte våga bjuda hem någon p.g.a. att man inte har nyrenoverat är ju fördjävligt.

trivsel-.jpg

Värme & trivsel är mer än yta! Jag ska berätta om ett angenämt besök i ett hem där trender och den fläckfria ytan inte var det viktigaste. En kvinna bjöd in mig på kaffe. Det blev direkt så tydligt att hon inte prioriterade att renovera sitt hem, att hon gav fan i trender och att hon inte brydde sig så mycket om vad någon annan tyckte. Hon fokuserade istället på att få mig att känna mig välkommen, gott fikabröd och ett inspirerande samtal. Mer sådant! Det var varmt hos henne, både i hemmet och i stämningen, vi skrattade och connectade i vårat samtal.

Om du trivs i ditt hem så gör andra det. Bjud på lite vardag, lite otrendighet och stäng inte in dig bara för att du inte har det senaste kaklet.

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

4 Comments

Comment

Friheten att jobba hemma

jobba hemma.jpg

Det finns en tanke som alltid funnits i mig, men som jag inte har kunnat uttrycka, inte ens till mig själv, förrän i vuxen ålder.

När jag var liten förstod jag liksom inte varför alla vuxna människor åkte iväg till ett annat ställe, bara för att det var deras jobb. Jag kunde förstå brandmän och poliser och fröknar. Men dom som åkte till ett annat ställe bara för att sitta där, och sen åka hem igen, var liksom sådär på barnavis nåt som jag inte fattade.

I min envisa fantasi har den här tanken alltid legat där i bakhuvet och pyrt, men som sig bör rättar man sig in i ledet, växer upp och skaffar sig ett jobb att gå till själv. Sure. Fine. Been there, done that. Sen kom familjen och tiden blev en faktor som gnagde inuti. Tiden är knapp. Tiden med barnen. Tiden med allt det där som man drömde om. Sen är jag ju också en sån människa med ett rikt inre liv och sjukt mycket drömmar! Jag vill så mycket! Så mycket utöver det "vanliga" livet. Jag vill mer. 

water-3211175_1920.jpg

Att driva eget företag och bli entreprenör sammanflätas i drömmen om att vilja mer.

Att förverkliga mina drömmar och idéer på det sättet som dom ser ut i mitt huvud, inte nån annans. Entreprenörskapets liv är så spännande! Så givande, utmanande och utvecklande! Jag har verkligen känt att friheten med eget företag är det allra viktigaste och det som driver mig vidare. Friheten att kunna jobba när jag själv vill, på vilket sätt jag själv vill och den sista pusselbiten är verkligen att kunna jobba varifrån jag själv vill. Här kommer hemmet in. Drömmen är ju verkligen att kunna sitta hemma och jobba, när man vill. Slippa restider, matlådor och parkeringar och bara maxa tiden med att förverkliga alla idéer och drivas framåt. Allt i ett lyckligt flow över att tiden med familjen och barnen blir mer effektiv och fri på samma gång. Men hur göra man ens det? Hur får man till det liksom? Läs mer & ladda ner vår guide.

table-3268746_1920.jpg

För att få till ett bra liv som entreprenör och kunna jobba hemma, krävs nog mer än man tror. Jag som inredare är ju riktigt beroende av att miljön runt omkring mig är för det första lugn, harmonisk och inspirerande. Det gäller att få till ett bra flow så att hemmakontoret funkar både för jobbet man ska göra, men också till livet som entreprenör kontra livet med familjen. Friheten är ju det man vill åt trots allt. Att få känna sig fri på alla plan! Vilken grej!

Du som orkat läsa ända hit, var jobbar du?

/Joanna

bakgrund_preview.jpeg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Comment

Pensionär som ung!

 Foto: Matilda Audas Björkholm

Foto: Matilda Audas Björkholm

Hej på er! Ulrika heter jag & på bilden så glad! Det har inte alltid varit så. När jag var så där 20 år så minns jag att jag började vara avundsjuk på min mormor som då var pensionär. Jag ville också ha mina dagar till förfogande att göra allt det där jag ville. För jag ville så mycket! 

Det fanns så mycket jag brann för. Så klart!

brinnaför.jpg

Hela långa dagen... i alla mina dagar...

Det var någonstans i den åldern jag började förstå att när jag jobbade så innebar det att jag skulle tillbringa hela mina dagar, från morgon till kväll instängd på ett jobb. Jag tyckte inte alls om det. Det var verkligen inte min grej. Nu när jag skriver det så kaaaanske  jag någonstans förstår hur provocerande jag var. Man skulle inte känna så, eller vilja vara så fri som jag behövde vara. Det var verkligen inte det vanliga.  Jag minns att jag försökte prata med vänner och släkt om hur jag kände det, men de förstod inte. Det var faktiskt ingen som förstod. Jag kände mig ensam med mina tankar. 

Jag fick höra kommentarer som: "Men tänk så långsamt det skulle bli." "Vad skulle du då göra hela dagarna? Sitta och se på TV?"  Som att det bara fanns valen jobba eller se på TV! Någon som känner igen det här?

frihet-.jpg

Få tid att tänka en tanke, från början till slut!

Själv hade jag panik över att mitt liv bara ”försvann”. Jag tyckte verkligen att jag slösade bort mitt liv! Jag ville, helst av allt bo i en liten stuga och hugga ved, skriva, läsa och gå på långpromenader. Få tid att tänka en tanke, från början till slut. FRIHET! Tvångströjan som följde med jobbrollen krympte för varje dag, tills jag inte kunde andas. Men så har jag också sagt upp mig flera gånger från fasta anställningar, flyttat från jobb till arbetslöshet och valt deltid före pengar. Försökt ta mig ifrån, men studsat tillbaka av olika anledningar. Gjort ett nytt försök att slå mig fri, och så vidare...

naturen-.jpg

Att leva med frisk luft i näsan. Jag minns att jag läste en dikt som hade en sådan rad i sig, och den fastnade i mig.

Med entreprenörsrollen har jag hittat hem. Med den följer kamp, glädjerus, ansvar & frihet. Och det är helt underbart att driva företag. Jag känner att jag kan påverka varje dag, att jag kan styra mitt liv mer fritt och att jag slipper sitta av tiden på långsamma möten utan riktning eller mål, bara för att. Jag kan gå på mina långpromenader mitt på dagen och fånga dagens ljus. Jag får uttrycka mig kreativt. Jag kan arbeta från skogen om jag vill. Jag känner mig äntligen fri och levande.

Klicka här för att lära känna mig mer

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Comment

Varför jag blev inredare

Inredare - om att göra det man älskar & är bra på.

Det handlar i grunden om vem du är som person, vad du är bra på, vad du brinner för, vad du tycker är roligt helt enkelt. Det låter simpelt, och egentligen är det bara så enkelt. För många kan det ändå vara lurigt att skala bort lager på lager som lagts på en under åren. Skala bort tills man kommer ner till den enkla kärnan, det som egentligen, egentligen är du. För mig var det nog precis det jag gjorde.  

 Foto: Matilda Audas Björkholm

Foto: Matilda Audas Björkholm

 

Vad är viktigt på riktigt, för dig? 

Funderade och tänkte många varv på vad det är som är viktigt på riktigt, för mig. Vad är det som är roligt? Vad är det som ger mig mening men också vad jag faktiskt är bra på? Ibland kräver det sin tid. Jag har verkligen gått in på kärnan av mig själv, vem är jag. Snickar-pappans dotter som tidigt lärde sig hantera täljar-kniven. Kreativa mammans dotter, som med viss avund men nyfiket sög åt sig allt som hon gjorde. En mamma som, i mina ögon, hade talang i allt! Hon kunde sy, allt. Kläder, gardiner, kuddar, väskor, you name it. Hon målade och tecknade som en dröm. Hon var cool och hade kurser i graffitti, kaligrafi, teckning, olika målningstekniker. Hon kunde allt om blommor, växter och odling. Hon ritade ofta skisser och det hände ofta att vi möblerade om hemma tillsammans då och då. Det var kul. Hon tovade i ull, sydde i skinn, flätade tenn, och kokade grytor för växtfärgning.

Det är klart att det blev en del av mig. Att kunna se den visuella potentialen, processen i att designa, former, färger, tänka i bilder, kunna drömma fritt, tänka och se bortom gränser och normer. Det har jag ju alltid gjort, det bara är jag. Jag är en drömmare, funderare, problemlösare som ser möjligheter överallt att hela tiden göra saker aningen finare och mer njutbar. Det handlar lite om att hitta hem, i dig själv.

Vad är viktigt på riktigt, för dig? 

Läs mer om mig Joanna här 

/Joanna 

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Hej Bloggen!

Comment

Hej Bloggen!

Välkommen till vår blogg!

Att starta en blogg har länge varit en önskan. Men livet kom emellan. Nu får vi i alla fall äntligen trycka på startknappen till vår blogg!

Den kommer drivas av två personer. Två utbildade inredare med passion för det enkla och fria. Med passionen och vetskapen om att inredning som begrepp har så många fler dimensioner än de vi oftast ser och läser om. Hur påverkar det livet och vår livsstil egentligen, på riktigt? Hur vill vi leva våra liv? Hur kan vår kunskap hjälpa dig mot en bra, hållbar livsstil där kroppen och själen mår bra? 

Vår resa hittills som inredare har innefattat många olika vägar, men vi arbetar oss nu vidare mot vårt mål att bli ännu friare. Vi kommer framöver att jobba som platsoberoende digitala entreprenörer där vi fortsätter bygga vårt företag online. Vilken häftig resa det här ska bli!

Vi vill att du också ska få smak på det enkla och fria livet, som många längtar till idag. Om det ska vi prata massor om. På olika sätt och från olika vinklar. Sen kommer ni få lära känna oss mer också såklart! Önskar er varmt välkomna hit! 💜

/Ulrika & Joanna

Foto: Matilda Audas Björkholm

Comment