Drogen "att flytta"

Jag har flyttat 14 gånger, f-j-o-r-t-o-n gånger! Helt otroligt.

Det är som att det är något jag jagat. När jag var 18 år flyttade jag hemifrån. Jag minns hur jag längtade. Jag längtade efter att själv få bestämma hur det skulle se ut, att allt skulle vara i min ordning och att få skapa mig ett hem, bara för mig. Det är faktiskt under det senare åren jag insett att en hel del av mina flyttar så har jag trott att ”det” skulle bli bättre på nästa ställe. Jag flydde nog ifrån mig själv. Jag kände mig inte tillfreds. Antagligen med jobbet. För när jag startade företaget, så slutade jag drömma hela tiden om att flytta.

Trots det så finns det något med flyttar som jag älskar! Den där nystartskänslan, där allt ännu är möjligt. När någon av mina vänner ska flytta, så går jag igång på det. Det är bara så. I flytten finns äventyret, möjligheterna och inredningsidéerna att klura på. Det finns ett magiskt skimmer kring det hela, eller hur?

Ulrika

aurora-.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Att känna ända in i hjärtat!

Att känna ända in i hjärtat!

Någonting som jag gillar är att bli ett med naturen.

Har du provat att lägga dig ned på marken, i snön och sakta titta upp mot en himmel som snöar? I mörkret, i snön, finns inte tid och rum. Så gjorde man ofta som barn, men som vuxen är det nog mindre vanligt. Våga göra de där sakerna som känns "barnsliga". Våga stanna upp i den här världen och upptäck små, små saker som ger glädje. Jag lovar att det kommer att kännas bra och väldigt speciellt, prova!

cabin2-.jpg

Naturen kan också ge en doftminnen, där man kastas tillbaka i tiden. När jag var barn så sov vi i höet i mormors ladugård. Det knarrade så där härligt, stacks lite och luktade av torkat gräs. Jag kan när som helst minnas doften av detta. Visst är märkligt med doftminnen, hur man kan färdas i tid och rum av bara en doft! Man kommer väldigt nära naturen med höet under sig, och det sätter sig i minnesbanken.

bed-.jpg

Jag tycker också om att utmanas av naturen, till exempel att fjällvandra och verkligen få kämpa och slita med naturen som inramning. Det ger en trötthet och en känsla av äventyr som ger mig en kick. När jag var yngre så reste jag jorden runt och klättrade. Åh, vilken kick det var!

climbing-.jpg

Det är någonting med att slita och överleva i naturen som jag älskar! I dagens liv har vi kommit så långt ifrån det som förr var verklighet. Att hugga veden för värmen, att fiska och tillaga, att slåss mot naturens makter. Jag behöver leva det livet mellan varven. Det ger mig så mycket mer än att hela tiden leva det tillrättalagda livet, även om jag såklart också njuter av lyxen med värme i elementen och möjlighet att inte behöva göra en brasa om jag inte vill. Kontrasten däremellan gör ändå att jag känner ända in i hjärtat att jag lever! Och jag vill leva, ända tills jag dör!

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Använd rätt plats hemma

Comment

Använd rätt plats hemma

Digital entreprenör som jag själv är, så jobbar jag ofta hemifrån och känner ofta det här med att mitt jobb påverkas väldigt mycket beroende på var i huset jag sitter och jobbar. Sjukt frestande att bara ligga kvar i sängen på morgonen och öppna laptopen, bara för att jag kan liksom. Ropa på min man som får komma med en kopp kaffe & ett glas nypressad juice. Frågan är bara hur pass mycket jag får gjort.. Eller vad min rygg säger efter en sisådär ett par timmar..

coffee-1284041_1920.jpg

Njä.. sure att det kan funka nån gång sådär. Men om man faktiskt som jag vill jobba smartare och inte mer, så ser jag det som en nödvändighet att tänka till lite före innan jag placerar ut min laptop & startar jobbet för dagen. Att välja rätt plats för mitt hemmajobb, kan göra hela grejen! Olika rum och platser i hemmet har ju olika energier och du får olika slags känslor beroende på vilken plats du sitter på.

Ofta är det så att folk bara har ställt sitt skrivbord i det rummet eller platsen som blev över, utan att egentligen reflektera över om man trivs att sitta där. Hur rummet ser ut, färger, tapeter, ljus, möbler och allt det du omger dig med i rummet, är ju också tokviktigt för om du kommer jobba bra eller inte. Många har liksom inte tänkt på dom här grunderna. Dom bara slår sig ner, för att jobba. Åsså kanske det visar sig i efterhand att du inte producerat så mycket under dagen.

Jag menar, troligen producerar jag inte så många blogginlägg genom att stirra på min tvättkorg dagarna i ända...

Är det här nåt du har funderat igenom? Har du nån plan?

/Joanna

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

beverage-3013761_1920.jpg

Comment

Att möta en fyrklöver

Att möta en fyrklöver

Jag har växt upp med en pappa som drev eget företag, min farfar och farmor gjorde det också. Jag har alltid varit sugen på det själv, men inte riktigt vågat ta steget. Inte förrän jag träffade min kollega Joanna under utbildningen till certifierade inredare. Våra tankar kring företagande och hur vi ville driva ett företag stämde så bra överens! Det va ba å kör! Inte varje dag man möter en fyrklöver!

Ulrika

LefvaDesign-8.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Sätt tonen!

Sätt tonen!

Om du har en hall som är liten och trång, och näst intill omöjlig att hålla luftig. Då finns det ett knep.

Skapa en fin fokuspunkt längre in i hallen, eller längre in i huset, som du och dina gäster kan lägga ögonen på. Det kan vara en fin blomma, en tavla eller något helt annat. Något som gör dig på bra humör och som ”sätter tonen” för vilken känsla du vill ha därhemma. Då tar du fokus från röran närmast, och eftersom hallen är så liten så har du i ett huj kommit längre in i huset och får du syn på det där fina istället.  

Hemma hos mig har vi en plats på en ärvd spegelbyrå, där inget som inte är vackert får finnas. Där finns just nu en bukett på en virkad duk, ett ljus och en liten prydnad. Den här platsen fungerar som en display som ändras efter årstid. Ett ställe att pynta upp. Kanske kan du ha barnens pyssel där under en tid, eller en vacker ängsbukett, eller de allra finaste tomtarna?

Många hur har ju en knutpunkt, ett ställe som leder vidare till andra rum, till trappan och så vidare. Det är ett perfekt ställe att ha som fokuspunkt. Då ser du den platsen många gånger under dagen, när du rör dig från rum till rum.

Ulrika

vas2.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-)