Hur jobbar du bäst?

Comment

Hur jobbar du bäst?

frihet natur.jpg

Att veta vilken slags miljö man själv jobbar bäst i, är skitviktigt!  Man känner ju sig själv bäst och vet hur man själv reagerar på olika färger, former, miljöer, strukturer, ljus och ljud. Och vet man inte det, så gör man sig själv en stor tjänst genom att börja forska i det. 

adult-1867751__340.jpg
o_1a86abpkt11211lkk5j8itp9d87_new.jpg

Jag är själv en sån person som påverkas enormt mycket av miljön där jag sitter och jobbar. Jag vet att jag behöver lugn och harmoni och inte för mörka färger, för att jag ska kunna koncentrera mig. Men sen får det inte vara dödens tråkigt, bara för att det är ett lugnt ställe jag sitter på. Jag behöver fina saker att se på som skänker harmoni men också inspiration till mina sinnen.

Olika saker och färger ger oss ju olika slags energier. Därför är det extra viktigt att, där vi sitter och jobbar, bli matade med rätt sorts energi för det jobb vi utför och till vilken slags person vi är. För alla oss entreprenörer som måste rusta oss med extra mycket självdisciplin, kan det här vara a och o.

Jag vill gärna veta hur ni jobbar på bästa sätt? Har du funderat kring det?

/Joanna

freedom-864401__480.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Comment

Ha ögonen öppna & låt det ta tid

Jag brinner för hållbarhet, för naturen, och för återbruk! Min ambition är att inreda en stuga med återbruk så långt det går. Jag och min familj har köpt en byggsats, en stomme till en stuga som vi byggt själva. Ett hårt slit och en historia i sig. Vill bara förmedla att återbruksidén går jättebra. Och peppa er! Man får ha ögonen öppna och låta det ta lite tid. Samt att kompromissa. Vi är så vana vid att genast åka och köpa, eller beställa det vi vill ha och tror oss behöva, så det här med att kompromissa och att låta allt ta tid är en utmaning. Men det ger en tillfredsställelse som är svår att beskriva! Men som känns i hjärtat.

Kanske köksskåpen inte blev exakt som du ville, men det går att måla om och piffa till med hyllremsor eller annat. Nu är stugan beboelig och det enda som är nytt är en köksfläkt, 2 fåtöljer i bambu, två barpallar i metall & trä och ett handfat. Allt annat är återbruk. Saker som vi fått, köpt på återbruksaffärer och saker som vi hittat! Vilken känsla! Det slår allt annat och känns på riktigt. En plats där eftertanke och kreativitet får råda. Det blir personligt, håller över tid och är ingen överkonsumtion eftersom allt som finns i stugan är det vi letat efter och inget mera.

Någon som gjort en liknande resa? Som känner igen sig? Eller tycker att det verkar omöjligt? Jag kan peppa er!

Ulrika

inredning.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Comment

Bytt är bytt

Att byta med varandra är mitt bästa tips.

Vi människor har en tendens att tröttna på saker, speciellt de där som man köpt på impuls, bara för att de var trendiga eller för att ens bästa kompis hade en sådan. Eller ännu värre, för att de var billiga. Byt, byt, byt med dina vänner! Det kostar ingenting och du får något som är helt nytt för dig.

Kanske du har gjort ett byte som var helt perfekt för er båda?

Ulrika

återbruk-.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Frihetsdriven känslomänniska

Comment

Frihetsdriven känslomänniska

Det är så där med mig. Ibland undrar jag om jag var ett lodjur i nåt tidigare liv. Eller havsörn. Jag vill känna mig fri. Inte styrd av andra.

Frihet norrland sjö.JPG

Jag minns den frihetskänsla jag kände som barn hemma i byn där jag växte upp. Att röra sig fritt i skog & mark och se ut över vidderna. Spana upp mot norrskenet & stjärnhimlen och drömde att jag åkte till månen. Jag minns när pappa körde skotern på vintern, och jag åkte i släden bakom. Jag satt där och sjöng & kände att jag tog mig genom skog mark utan hinder. Full frihet! Minns att jag tänkte: Tänk vad folk missar, dom som aldrig varit här i min skog, zick-zackat mellan träden, sippat det friska luften, upplevt norrskenet, månljuset på vintern och midnattssolen på sommaren. Aldrig känt den friheten!  /Joanna

IMG_3482.JPG

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment

Hemmakontoret, din oas?

Comment

Hemmakontoret, din oas?

hemmakontor-.jpg

Hemma hos mig har jag ett rum, som är just en kreativ oas.

Därinne är det färger som jag går igång på, roliga saker, och alla tillbehör man kan behöva för att vara just kreativ. Där finns mattrasor i fina färger som ligger i ett gammalt baktråg, plantor som spirar, ett rullvagn med penslar och drivved att skapa något av. 

penslar.jpg

 

Precis så vill jag ha det för att bli glad, få energi, känna att här finns alla möjligheter till skapande i olika former. Det är min plats därhemma som jag arbetar som bäst i. Det finns en dörr att stänga, om jag vill. En säng att luta ikull mig på för en stund, om jag ska läsa något. Mitt arbetsbord är mina föräldrars första köksbord, ett vitmålat klaffbord som står vid fönstret. Där kan jag kika ut på grannar som passerar, eller se trädens sus. Jag har gärna musik på, eller morgonpasset i P3 som får mig att skratta och må gott. Ibland tänder jag ett ljus.

hemmakontor.jpg

I det här rummet trivs jag så himla bra! Här finns också förvaring i olika former. I mitt gamla arkivskåp kan jag ha lite olika papper. I linneskåpet finns kreativt material. Sedan har vi också köksskåp på golvet med våra pärmar i, därpå står också skrivaren. och i överskåpet finns verktygsgrejsimojs. Förvaring är grejen, då blir det ordning, allt ser mer städat ut och jag hittar bättre.

Det är så mycket viktigare än man tror att få till den oas man så väl behöver, för att kunna arbeta på ett bra och roligt sätt! Det är nog väldigt olika hur man vill ha det, och kan vara nog så stor utmaning att förstå vad som passar en själv. Det beror ju så på vad man jobbar med och vilken slags person man är.

tanke-.jpg

En del behöver pepp & energi, medan andra vill ha något som dämpar dem för att de ska kunna koncentrera sig och få något gjort. 

Vad behöver du? 

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

 

Comment