Inredare - om att göra det man älskar & är bra på.

Det handlar i grunden om vem du är som person, vad du är bra på, vad du brinner för, vad du tycker är roligt helt enkelt. Det låter simpelt, och egentligen är det bara så enkelt. För många kan det ändå vara lurigt att skala bort lager på lager som lagts på en under åren. Skala bort tills man kommer ner till den enkla kärnan, det som egentligen, egentligen är du. För mig var det nog precis det jag gjorde.  

Foto: Matilda Audas Björkholm

Foto: Matilda Audas Björkholm

 

Vad är viktigt på riktigt, för dig? 

Funderade och tänkte många varv på vad det är som är viktigt på riktigt, för mig. Vad är det som är roligt? Vad är det som ger mig mening men också vad jag faktiskt är bra på? Ibland kräver det sin tid. Jag har verkligen gått in på kärnan av mig själv, vem är jag. Snickar-pappans dotter som tidigt lärde sig hantera täljar-kniven. Kreativa mammans dotter, som med viss avund men nyfiket sög åt sig allt som hon gjorde. En mamma som, i mina ögon, hade talang i allt! Hon kunde sy, allt. Kläder, gardiner, kuddar, väskor, you name it. Hon målade och tecknade som en dröm. Hon var cool och hade kurser i graffitti, kaligrafi, teckning, olika målningstekniker. Hon kunde allt om blommor, växter och odling. Hon ritade ofta skisser och det hände ofta att vi möblerade om hemma tillsammans då och då. Det var kul. Hon tovade i ull, sydde i skinn, flätade tenn, och kokade grytor för växtfärgning.

Det är klart att det blev en del av mig. Att kunna se den visuella potentialen, processen i att designa, former, färger, tänka i bilder, kunna drömma fritt, tänka och se bortom gränser och normer. Det har jag ju alltid gjort, det bara är jag. Jag är en drömmare, funderare, problemlösare som ser möjligheter överallt att hela tiden göra saker aningen finare och mer njutbar. Det handlar lite om att hitta hem, i dig själv.

Vad är viktigt på riktigt, för dig? 

Läs mer om mig Joanna här 

/Joanna 

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment