Om du har en hall som är liten och trång, och näst intill omöjlig att hålla luftig. Då finns det ett knep.

Skapa en fin fokuspunkt längre in i hallen, eller längre in i huset, som du och dina gäster kan lägga ögonen på. Det kan vara en fin blomma, en tavla eller något helt annat. Något som gör dig på bra humör och som ”sätter tonen” för vilken känsla du vill ha därhemma. Då tar du fokus från röran närmast, och eftersom hallen är så liten så har du i ett huj kommit längre in i huset och får du syn på det där fina istället.  

Hemma hos mig har vi en plats på en ärvd spegelbyrå, där inget som inte är vackert får finnas. Där finns just nu en bukett på en virkad duk, ett ljus och en liten prydnad. Den här platsen fungerar som en display som ändras efter årstid. Ett ställe att pynta upp. Kanske kan du ha barnens pyssel där under en tid, eller en vacker ängsbukett, eller de allra finaste tomtarna?

Många hur har ju en knutpunkt, ett ställe som leder vidare till andra rum, till trappan och så vidare. Det är ett perfekt ställe att ha som fokuspunkt. Då ser du den platsen många gånger under dagen, när du rör dig från rum till rum.

Ulrika

vas2.jpg

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-)