För mig har det varit bra att ha en dörr att stänga till när jag arbetar hemma. Jag stänger den inte så ofta inifrån, men om jag gör det så markerar jag till de andra i familjen att jag verkligen måste lämnas ifred. Jag tänker att det är bra att både för sig själv, men också för andra att på något sätt markera att här jobbas det. Men som oftast är jag förtjust i att vara tillgänglig, med ögonkontakt till de som passerar mitt rum, eller ett hej och några ord till mina barn efter skolan.

kontor.jpg

Det ger mig en värdefull mix av arbete och familj. Jag har inga som helst problem med att gå ifrån en stund mitt på dagen och sätta igång en tvätt, eller vattna blommor. Det ger mig en naturlig paus. Annars är det lätt att man sitter och krampaktigt jobbar på. Glömmer lunch och att sträcka på sig. Eftersom jag har hund, så blir det en promenad mitt på dagen också. Frisk luft och rörelse. En fin kombo. Jag har tid och möjlighet att se de små detaljerna i vardagen. Som en fin blomma.

blomma.jpg

Jag fullkomligt älskar att arbeta hemifrån. Med vovven vid fötterna och fikapaus med nybryggt riktigt kaffe som inte är från någon ”mirakelmaskin” med de 100 valen, men som ändå bara spottar ut några små droppar av något fränt brunt.

kaffe.jpg

Det är ju lätt som entreprenör att arbeta lite för mycket, speciellt när arbetsplatsen är så lättillgänglig. Man kan behöva skärma av och logga ut från sitt jobb, för att faktiskt vara ledig och umgås med sin familj. Och hur gör du det?

Ulrika

klicka gärna på hjärtat, om du gillar inlägget, och skriv gärna en kommentar eller dela inlägget om du vill! :-) 

Comment