Hej, du är nu hos LefvaDesign!

Vi skapar vår dröm

Här hittar du Joanna & Ulrika, två inredare med intuition, utbildning och erfarenhet i inredningens magiska värld. Vi har valt att leva vår dröm. 2013 valde vi båda att byta bana i livet och utbilda oss till inredare, en dröm som vi båda haft hela livet. Då kände inte vi varandra. Utbildningen vi gick var inredningsskolans utbildning med Feng Shui som inriktning under två terminer med en slutlig certifiering för att bli färdig & certifierad inredare. Upplägget på utbildningen såg annorlunda ut då med fysiska träffar blandat med självstudier. Det var under studietiden vi lärde känna varandra. Eftersom vi båda bar på liknande drömmar mynnade allt ut i att vi startade företaget LefvaDesign tillsammans 2014.

Under de första åren utvecklade vi en helt fungerande homestyling verksamhet, som vi jobbat med kontinuerligt sen dess. Vi började även rådgiva de som står inför en försäljning av sin bostad, hur de bäst ska ordna med inredningen inför fotografering och visning. Även detta är något som vi jobbat väldigt mycket med och gör fortfarande. Parallellt med detta har vi även jobbat med privatpersoner och företag som behöver hjälp med coachning/rådgivning, inredningsförslag eller hela uppdrag. Under en period jobbade vi som konsulter åt den inredningsutbildning vi själva gick, där hjälpte vi till med slutliga delen av utbildningen med själva certifieringsprovet och certifierade andra som ville bli inredare.

Det är kul att ha flera strängar på vår lyra och de första åren har rullat på i väldig takt och vi har hunnit få gedigen erfarenhet från många olika områden.

Vartefter vi arbetat så har vi fastnat på ett coachande sätt att jobba. Passar oss som handen i handsken och ett riktigt effektivt och roligt sätt att arbeta på. Och visst går det att coacha inom inredning! Därför väljer vi att framöver jobba mer med inredningscoachning. För att dessutom utöka och nå fler har vi valt att även jobba digitalt och utföra inredningscoachning online på distans. Superkul, och ett nytt sätt för er att få hjälp av en inredare!

 

Inredare i Umeå

Vad drömmer du om?

Vår dröm är att även du ska kunna få till en livsstil som du vill ha och nå din drömtillvaro där ditt hem och ditt liv hör ihop, precis som vi själva gjort. 

Genom att förstå hur inredning påverkar hela ditt liv och hur du med hjälp av inredning kan förändra saker i ditt liv, hjälper vi dig att nå dit. För oss är det självklart att inredningen har en stor del i hur vi mår och vår livsstil, men vi vill även förmedla det till dig. Mycket inom inredning handlar många gånger om trender, perfekta bilder, konsumtion, gilla, likes. Såklart kan vi alla inspireras av sånt. Men vi går in på kärnan i inredningen och hjälper dig med just det du behöver.

 

Vi hjälper dig att:

 • Förstå vem du själv är och utforska dina behov i ditt hem

 • Kika på ditt nuläge & vad du vill förändra

 • Sätta ord på vad du drömmer om i ditt hem

 • Få bekräftelse att du tänkt rätt

 • Förstå hur du ska möblera för att må bra

 • Förstå hur du ska rensa i röran

 • Förstå vilka färger du trivs med

 • Frigöra mer tid för det du vill

 • Sänka stressnivån med hjälp av ett mer harmoniskt hem

 • Leva mer medvetet och hållbart

 • Förstå vilken belysning du behöver

 • Skapa känslan som gör att du trivs

 • Se de outtalade behoven

 • Fatta beslut

     ....och mycket mera!

 
 

"Så givande att få bolla med proffs och bli coachade i hur man ska tänka, konkreta tips på vad som ska inhandlas mm. LefvaDesign rekommenderas verkligen - så enkla, smarta och finurliga tjejer!"  Maria Bergmark, Yogastudion

 

" Jag fick så bra råd av er som inte krävde att jag måste börja om helt från början. Ni var fantastiskt lyhörda inför mina synpunkter.
Kanon! Snabb service. Norrländskt, rejält och tryggt!"  Karin Nilsson Sandqvist

 

"Ni ska veta att jag verkligen uppskattar era råd och tips, såå bra att äntligen få till det här hemma! 
Det känns att ni har kunskap om inredning!" 
Margareta Lundström

Varför ska du köpa just våra tjänster?

Vi är certifierade inredare vilket betyder att vi har utbildning i inredningskunskapens alla delar. Vi har inte bara intresset, vi kan det här, på djupet. Vi är experter inom Feng Shui, möblering, färgkomposition, ljussättning, behovsanalys, rumsuppfattning, materialkunskap, stilanalys, problemlösning och mycket mer. Vi jobbar för att känslan ska bli rätt i ditt hem. DIN känsla. Det är du som ska bo där, då måste allt kännas rätt för dig. Ibland är det dock svårt att få till det på egen hand, därför finns vi och hjälper dig med det. Det krävs känsla och eftertanke, kloka och medvetna val.

I jobbet som inredare har vi under många års tid mött människor i förändring och vi är bra på det. Vi har konsten att möta människor, oavsett om du är trendguru, inredningstokig, utbränd, nyskild, nybliven förälder, färgblind eller bara har för mycket grejer. Med en stor portion känsla, humor och lyhördhet, ser vi precis vad du behöver för att nå fram till den inredning du vill leva med.

Vi vet att du på något sätt letar efter en förändring. Kanske vill du leva ett enklare liv med mer balans, frihet och harmoni. Vilken tur då att just det är våra ledord som vi jobbar med! Du kanske vill leva mer hållbart, vad nu det innebär, i ett lugnare tempo eller bara vara mer närvarande i nuet. Så bra, det vill vi med! Du kanske en gång för alla vill få till det där som haltar därhemma. Vårt mål är att du ska nå dit! Du kanske bara vill bo vackert, och helt enkelt frigöra tid till annat, som att leva livet. Klart du ska leva livet! Allt det här hör ju ihop med din livsstil. Med vår kunskap och erfarenhet leder vi dig in i en livsstil som håller. Tar du hand om din livsstil, ger det dig ett friare och enklare liv och du får fokus på livskvalitet.

Vi har inredningscoachning och onlinekurser för dig. Ska du sälja din bostad coachar vi dig även i den form vi kallar stylingrådgivning. Vad du än väljer så har du alltid professionell kunskap av inredare i ryggen.

Inrednings-

coachning Hemma hos

Inrednings-coachning online

Stylingrådgivning vid försäljning

Onlinekurser


Mer om Joanna:

Namn å sånt: Joanna Granlund, gift och två barn

Bor nu: I Norrmjöle utanför Umeå där jag förverkligat min eviga dröm om en gammal Västerbottensgård nära havet och lugnet från skogen.

Har bott: I sju olika lägenheter i Umeå under studentåren, Båstad i Skåne, Stockholm, Lycksele, Marseille i Frankrike åsså i Bockträsk såklart - byn i Västerbottens inland där jag växte upp, mitt i smeten av skogen och det riktiga Norrland, och som har format mig till den jag är idag.

Cravings: Choklad och Prosciutto crudo. Men alltid choklad, no matter what.

Några av mina egenskaper som du kan ha nytta av: God lyssnare, fruktansvärt idérik och kreativ, knivskarp magkänsla & intuition, förmåga att se nyanser och detaljer som andra kanske missar, ser lösningar & gillar peppande feedback.

Sånt som jag alltid får en fråga om: Är även utbildad kostekonom på Umeå universitet, pluggat Marketing & Management i Frankrike och såklart utbildad och certifierad inredare med Feng shui som inriktning.

Gör: Tänker. Jämt.

Å om vi tar den långa versionen

Att leva lite mer med eftertanke är egentligen bara på det viset jag är uppväxt. Typ egentligen inget konstigt eller märkvärdigt alls. Kanske ganska typiskt norrländsk, jag vet inte. Bara leva sitt liv i ett makligt och behagligt tempo, i närhet till sina nära och kära, få känna trygghet, frihet och balans på samma gång och tillgång till fantastisk natur i hjärtat av Lappland. Att lära sig leva på det man har, medvetet, eftertänksamt och fritt. Att skapa och tillverka med sina egna händer, använda fantasi, kreativitet och upptäckarlust. Släng in en lagom dos wanderlust, där har du mig och mitt liv. Sån tillvaro som jag vill ge mina egna barn. 

Jag är en fri själ som följer mitt hjärta och går mycket på min magkänsla. Uppvuxen i den lilla byn Bockträsk, i Lappland med kreativa föräldrar. Pappa är numera pensionerad snickare, när han inte hör brukat jag kalla honom för McGyver, eftersom han fixar allt.

Mamma är den som det stora inredningsintresset kommer ifrån, vi kan snacka inredning lääänge.. Hon kan också allt, måla, teckna, sy, rita, skissa, odla, you name it.

För att hoppa i handlingarna, drömde jag alltid om ett stort, gammalt, rött hus med vita knutar, nära havet. Under min unga vuxna tid flyttade jag runt en del, jobbade, utbildade mig och levde livet, hade skitkul och lärde mig massor. Min man och jag träffades under studietiden och vi har hängt ihop sen dess. Två barn senare och massa äventyr tillsammans, bor vi nu i en röd Västerbottensgård från 1890 nära havet. Vi renoverar sakta men säkert, men ser också till att leva livet däremellan. När vår dotter föddes 2008, så fick jag HELLP, en allvarlig form av havandeskapsförgiftning. Både jag och dottern var illa däran, vilket resulterade i att hon fick födas akut, 8 veckor för tidigt. Nu gick det trots allt bra, men händelsen och resan har fått mig att se på livet på ett annat sätt. Livet är skört men värdefullt. Jag var inte odödlig längre och funderade mycket över vad jag ville med mitt liv. Mottot fick bli: "Don´t dream your life, live your dream!"


Mer om Ulrika

LefvaDesign Ulrika Berglund.jpg

Jag är gift med Micke och har 2 barn, Wilda och Max och en Borderterrier, Rutan. Min fina familj. Som ger mig kraft och skratt varje dag! Den bästa!

Vi bygger en stuga tillsammans i Norrmjöle, en bit från havet och i skogens kant. Stommen har vi rest själva. Tanken är att vi i största möjligaste mån använder oss av återbrukat och självtillverkat när vi inreder. Jag älskar att hitta lösningar och att använda saker på ett nytt sätt, att ta tillvara för ett billigare och miljövänligare leverne. Det är inte en snabb lösning, utan kräver tid och engagemang. Vi låter bygget ta den tid som ekonomin tillåter. I stugan finns precis det vi behöver, inte mer. Här lever vi nära naturen. Vårt livsverk.

Bodde tidigare i stort, vackert hus, men vi sålde det för att downshifta och bor nu i radhus i Umeå. Det är lättskött och enkelt att cykla och åka buss härifrån. Det fungerar, och gör det möjligt för oss att leva ett friare liv. Måste ändå erkänna att jag saknar vårt hus ibland. Men för att välja något så måste man också välja bort.

Vem är jag?

 • Har en mångårig fascination för den orörda snön. Minns när jag var hos en kompis som liten, hennes syskon var mycket äldre än henne så de lät snön vara. Medan min lillebror "förstörde" snön med sina fotspår.

 • Är otroligt ljudkänslig. Och därmed helt olämplig till att se på många sporter.

 • Ett av de vackraste orden jag vet är frihet. Har alltid haft svårt för att känna mig instängd, anpassad och styrd.

 • Är lättrörd som få. Grät i mängder när kocken på en skola skulle gå i pension, trots att jag inte ens hade sett henne förut.

 • Samlar på uttryck. Kan få rysningar av det välformulerade.

 • Älskar att prata med människor. Samtal med djup, självdistans och humor. Är så sämst på att småprata och vara lättsam. Men jobbar på det. Förstår någonstans att det kan vara bra att kunna.

 • Skogen gör något med mig. Vi talar samma språk, på ett djupare plan.

 • Har min mormor som förebild, Agda, nu 96 år, så modig och sig själv rakt igenom.Vi gillar:

Slow living

som handlar om att utgå från dig själv, ta några steg tillbaka och reflektera över hur du vill leva ditt liv. Vilket avtryck du vill göra. Det behöver inte nödvändigtvis betyda långsamt, om det inte är det du vill, utan mer att ägna tid och kraft på det som är värdefullt för just dig. Slow living tar sig också in i inredningsvärlden där vi blir allt mer medvetna om hur vi bor och vad det gör med oss, vilka material vi omger oss med, hur vi konsumerar och varför. Allt det här påverkar oss och hela vårt klot på många olika plan. Idag kan man inte längre blunda för hur allt hänger samman. Vi lever i en sån transparent värld att det måste bekomma oss på något sätt. Vi måste ta detta i beaktande i hela vår livsstil.